روزانه

  • ۰
  • ۰

تحقیق درباره: بزرگان بختیاری

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 9

جعفرقلی سردار بهادر (سرداراسعد بختیاری) به همراه تفنگچیان بختیاری

زندگی نامه:

علی قلی خان سردار اسعـد بختیاری، سومین فـرزند حـسیـنـقـلی خان هفت لنگ ایلخانی است. او پس از کـشته شدن پـدرش به دستور ظل السلطان، یکـ سال در زندان ظل السلطان بسر برد و خانوادهً آنها تا زمان بـه قـدرت رسیدن اتابک در انزوا بسر می‌بردند. اما با بـه قدرت رسیدن علی اصغر خان اتابک اعظم (امین السلطان)، باز ستاره ًاقـبال آنها درخـشید و برادرش اسفـندیارخان (سردار اسعـد اول)به سمت ایلخانی بخـتیاری و علیقلی خان به فـرماندهی سواران بـخـتیاری در تـهـران منصوب شد. در واقعه قـتـل ناصرالدین شاه، ماًمور نظم تـهـران گـردید و در زمان مظفرالدین شاه نیز با عنوان سرتیپی در فرماندهی سواران بـختیاری سرتیـپـی باقی بود. در سال ۱۳۱۴ هـجری قـمری هـزار تومان مـقرری برای او به پاس وفاداریش به دولت تعـیـین گـردید. مدتی نیز به عـنوان ایلخانی بخـتیاری از جانب مظفرالدین شاه انـتخاب شد. اما در این سمت با رقابت شدید برادرش نجـفـقـلی خان صمصام السلطنه که از او بزرگـتر و طبق پـیمان نامه‌های سران ایل، ایلخانیگـری از آن او بود، مواجه شد و کناره گـرفت.

او بعـد از عـزل اتابک دیگـر به گارد سلطنـتی مراجعـه نکرد و بـیشتر اوقات خود را در بـختیاری می‌گـذراند. در سال ۱۳۱۸ هـجری قـمری به هـندوستان و مصر سفر کرد و به زیارت مکه نائـل گـردید و سپس عازم پاریس شد. دوسال تمام در پایتخت‌ها و شهـرهای مهـم اروپا زندگـی کرد و به عـضویت فرماسونری درآمد.

او در سال ۱۳۲۰ هـجری قـمری به تهـران آمد. در سال ۱۳۲۱ هـجری قـمری که اسفـندیار خان، برادر بزرگـش فوت کرد، راهـی بخـتیاری شد و بـین برادران و عـموزاده‌هایش (فرزندان حاج امامقـلی خان) صلح و آشتی برقـرار کرد. در سال ۱۳۲۲ هـجری قـمری به پـیشنهاد عین الدوله از طرف مظفرالدین شاه لقب سردار اسعـد و نشان حمایل به وی داده شد و ماًمور نظم لرستان گـردید.در این مسیر پر پیچ و خم نیز از حمایت های سردار میهن پرست و شجاعش سید عبدالحسین شیرمردی بهره می برد.

سردار اسعد و مشروطیت

سردار اسعد پس از افـتـتاح مجـلس اول، در ۱۸ شعـبان ۱۳۲۴ هـجری قـمری برای معـالجهً چـشم خود باردیگـر به اروپا رفت و در پاریس اقامت گـزید و به مطالعـه و ترجـمهً کتب خارجی پـرداخت. پس از بمباران مجلس، در روز سه شنبه ۲۴ جمادی الاول سال ۱۳۲۶ هـجری قـمری که تعـدادی از رجال و آزادیخواهان راهی زندان شدند او در پاریس بود.

سردار اسعـد در بـین خوانین بختیاری، امتیازات ویژه‌ای داشت. در تاریخهای بختیاری که شرح اختلافات و درگیری‌های داخلی را نگـاشته‌اند، بـندرت از او در دسته بندیهای خانوادگی یاد شده‌است. سردار اسعـد را می‌توان محـور اتحاد در ایل دانست. سردار ظفر می‌نویسد:

«حاج عـلیقلی خان هـیچوقت مایل به جنگ نبود، خاصه جنگ مابـین بنی اعمام و برادران».

سردار اسعـد در امور سیاسی نیز فردی توانا بود. او این امتیاز را با حـضور گـسترده اش در دستگـاه دولتی از زمان ناصرالدین شاه کسب کرده بود. سردار اسعـد در آثار مربوط به رجال معـاصر دارای سیمای مثـبت و روشنی است. قـزوینی او را دارای اخلاق حسنه دانسته‌است. عـلاقه به عـلم و دانش و مطالعـهً کتب داخلی و خارجی، بخصوص مطالعـه آثار مربوط به تاریخ، از ویژگـی‌های دیگر اوست؛ قزوینی می‌نویسد:

«من آن مرحوم را خوب می‌شناسم و در تمام مدت اقامت او در پاریس هـفته‌ای دوسه مرتبه او را می‌دیدم و غالبا صحبت ما از تاریخ بود؛ زیرا که او به تاریخ بسیار عـلاقه داشت».

وی دراین باره اشاره به تالیف تاریخ بختیاری بدستور او و ترجمه کتابهای زیادی از زبانهای خارجه به زبان فارسی دارد. از آن جـمله سفرنامهً شرلی تاورنیه و مجلات و کـتب آبی انگـلیسی را می‌توان نام برد. ملک زاده در این باره می‌نویسد:

«حاج عـلیقلی خان سردار اسعـد که از خوانین روشنـفکر بختیاری بود، دبستانی برای فرزندان ایل تاًسیس کرد و معـلمینی از تهـران برای تدریس اجیر نمود؛ و نظافت آن مدرسه را به شیخ علی ناظم که از مردان روشنفکر بود سپـرد».

وی می‌آفزاید، بدستور او تـعدادی از دانش آموزان این مدرسه به خارج اعزام شدند. کسروی نیز او را مردی دانش دوست و آگاه دل نامیده است؛ و یحیی دولت آبادی نام او را جزء اولین مجلسی که از افراد علم دوست در رجب ۱۳۱۵ هـجری قـمری تـشکیل شده‌است، می‌آورد. و احمد پـژوه وی را یکی از چهـار پـنج تن مبارز با وقوف به کار، آگـاه و صمیمی می‌داند.

بنا به تصریح ملک زاده، سردار اسعـد هـمکاری خود با مجامع آزادی خواهی را از سال ۱۳۲۲ هـجری قمری آغاز کرده‌است. در دوازدهـم ربیع الاول هـمین سال، جلسه‌ای از رجال آزادیخواه در باغ شخصی سلیمان خان میکـده و به رهـبری او برگـزار شد. ملک زاده این مجمع را هـستهً اصلی انـقلاب مشروطیت ایران می‌داند.

گرچه نام سردار اسعـد در لیست اصلی نیامده‌است، اما او می‌نویسد:

«بطوری که نگارنده این تاریخ از کسانی که هـنوز زنده‌اند و در آن جـمع حضور داشته‌اند تحقـیق کرده‌ام، بحرالعـلوم کرمانی، برادر شهـید سعـید مرحوم روحی و حاجی عـلیقـلی خان سردار اسعـد بخـتیاری و سلیمان میرزا هـم در آن جـلسه حضور داشتـند».

اما با این وجود در طی سالهای بعـد تا سال ۱۳۲۶ هـجری قـمری از او برای حـمایت از مشروطه حرکتی مشاهـده نگـردیده‌است، و یا نگـارنده به موردی دسترسی نیافـتم. قـبل از سال ۱۳۲۴ هـجری قمری که مبارزه ضد استکـباری مردم شکـل می‌گرفت، سردار اسعـد مشغـول امورات ایل بخـتیاری بوده و افزون طلبی‌هایی از او و برادرش سردار ظفر مشاهـده می‌گردد، و چـنانکه گـفـته شد در سال ۱۳۲۴هـجری قـمری عـازم اروپا می‌شود.

سردار اسعـد هـمکاری خود با آزادیخواهان را پس از به توپ بستن مجـلس شورای ملی و در سال ۱۳۲۶ هـجری قـمری بطور آشکار، آغاز کرده‌است. در این سال، با تـجـمع مشروطه خواهان و رجال مخالف محمدعـلی شاه در اروپا، سردار اسعـد نیز به جرگـه آنان پـیوست. این افراد در سه شهـر متمرکز شده بودند. یک دسته که از حـیث تعـداد زیادتر بودند و از حیث نام و آوازهً حـکومتی مشهـورتر، افرادی بودند که در پاریس جمع شده بودند. علاءالدوله، سردار اسعـد، ظهـیرالسلطان، احتـشام السلطنه، مخـبرالسلطنه و امیر اعـظم از آن جـمله بودند. اینها از گـروه اعـیان، وزراء، شاهـزادگـان و نمایندگان مجلس بودند، و افرادی از این قبـیـل با آنها در تماس بودند، مانند مـحـمد خان قـزوینی، دکتر اسماعیل خان مرزبان(امین الملک)، دکتر جلیل خان ثـقـفی، دکتر عـبداللطیف گـیلانی و چـند تن دیگـر.

دسته دوم لندن را پایگـاه خود قرار داده بودند و کـمیتهً ایران را به کمک عـده‌ای از انگـلیس‌ها تاًسیس کرده بودند. تـقی زاده، میرزا آقا تبریز(حسین زاده تبریزی) و سید محـمد صادق طباطبایی از این گـروه بودند و معـاضد السلطنه پـیرنیا نیز ابـتـدا در جمع آنها بود.

دسته سوم کـسانی بودند که در سویس مستـقر شدند. علی اکـبر دهـخدا، قاسم خان صوراسرافیل و معـاضد السلطنه پـیرنیا چـهـرهای معـروف آنها بودند. هـتـل لاپـرری در شهـر ایوردن مرکز تجـمع آنهـا بود. این گروه نظام نامهً ترکهـای جوان را در اخـتیار داشتـند و بر اساس آن فعـالیت می‌کردند.

این سه گروه هـماهـنگی کاملی نداشتـند و ترکـیت سیاسی آنها با هـم فرق می‌کرد. اما در موقعـیت حساس سال ۱۳۲۶ هـجری قـمری با هـم متـحد شدند.

سردار اسعـد، در این برهـه حساس از تاریخ ایران، در بـین این مجامع، مهـره‌ای است که به لحاظ موقعـیت حساس و قـدرت جـنگی ایل بخـتیاری، برای نجات کشور از استـبداد مـحـمد علیشاهی برگـزیده می‌شود. زیرا به لحاظ عدم وجود نیروی نظامی سازماندهی شده، قدرت نیروئی ایلات تعـیـین کننده بود. پـاولویـچ می‌نویسد:

«ایلها، یگـانه نیروی مسلح کشور محسوب می‌شدند. به عـلت ضعـف شاه، نیروی مسلح ایلها برای نگـهـداری تاج سلطنتی بهـر قـیمتی می‌بایست حـفظ شود».

قـدرت ایل بـختیاری در بین ایلات در این زمان، تعـیـین کننده بود. بطوریکه شاه نیز برای نجات خود به آنهـا دل بسته بود و چـنانکه گـفته شد، عـین الدوله برای غـلبه بر تـبریز، هـزار سوار بـختیاری درخواست کرده، و خود خوانین نیز براین قـدرت واقـف بودند و حـتی آنـهایی که در رکـاب شاه بودند نیز گـاهـی وسوسه می‌شدند که به مشروطه خواهان بـپـوندند و نام نیکی از خود بر جای بگـذارند. شاه نیز از پـیوستن آنها به انـقـلابـیون وحـشت داشت.

اما در حالیکه ملت در فشار استبداد بود، استـفاده از بخـتیاریها خود راه چاره‌ای بود که می‌بایست تجربه شود. بنابراین با اصرار افرادی چـون معـاضدالسلطنه پـیرنیا و مخـبرالسلطنه، سردار اسعـد نـقش اصلی را به عـهـده گـرفت. در این باره قـزوینی می‌نویسد که معاضدالسلطنه پـیرنیا، از وکـلای دوره اول









سایر محصولات :
تحقیق درباره: بزرگان بختیاری

تحقیق درباره: بزرگان...

تحقیق درباره آیینه ی اسکندر

تحقیق درباره آیینه...

تحقیق در مورد شق القمر معجزه

تحقیق در مورد شق القمر معجزه...

تحقیق درباره بیابان زایی چیست و چگونه اتفاق می افتد

تحقیق درباره بیابان زایی چیست...

تحقیق در مورد شترمرغ

تحقیق در مورد شترمرغ...

تحقیق درباره آینده کار وشغل در دنیای مدرن چه می شود

تحقیق درباره آینده کار وشغل...

تحقیق درباره شغل پزشکی

تحقیق درباره شغل پزشکی...

تحقیق درباره بزرگی زمین چقدر است

تحقیق درباره بزرگی زمین چقدر است...

تحقیق در مورد شاهدان اعمال

تحقیق در مورد...

پاورپوینت اصول کلی ونحوه ایجاد یک سیستم عامل

پاورپوینت اصول کلی ونحوه ایجاد یک...

تحقیق درباره مزایای انرژی هسته ای

تحقیق درباره مزایای...

تحقیق درباره آفات درختان میوه

تحقیق درباره آفات درختان میوه...

تحقیق در مورد سیمای بیابانی

تحقیق در مورد سیمای بیابانی...

تحقیق درباره آسانسور

تحقیق درباره آسانسور...

تحقیق درباره شهید

تحقیق درباره شهید...

پاورپوینت اصول اولیه در عملیات نجات در تصادفات وسایل نقلیه

پاورپوینت اصول اولیه در عملیات...

تحقیق در مورد سیمان کوره ای 13 ص

تحقیق در مورد سیمان کوره ای...

تحقیق درباره آسم

تحقیق درباره آسم...

تحقیق درباره بنیان اساطیری حماسه ملی ایران

تحقیق درباره بنیان اساطیری حماسه...

تحقیق درباره شوشتر باستان

تحقیق درباره شوشتر باستان...

تحقیق در مورد سیلندر

تحقیق در مورد سیلندر...

تحقیق درباره شهر اهواز

تحقیق درباره شهر اهواز...

پاورپوینت اصول ارائه شفاهی مطالب

پاورپوینت اصول ارائه شفاهی مطالب...

تحقیق درباره ‌آثارکانی ها و سنگ ها در تأمین انرژی

تحقیق درباره ‌آثارکانی ها و...

تحقیق در مورد سیستم عصبی حشرات

تحقیق در مورد سیستم عصبی حشرات...

تحقیق درباره آداب بختیاری

تحقیق درباره آداب بختیاری...

بهره برداری از سیستم های قدرت

بهره برداری از سیستم های...

تحقیق در مورد سیمان

تحقیق در مورد سیمان...

دانلود فایل ریکاوری twrp گوشی Xiaomi Redmi Note 2 با لینک مستقیم

دانلود فایل ریکاوری twrp...

پاورپوینت اصول کالیبراسیون ، کنترل کیفی و خطاهای دستگاه‌های شمارشگر سلولی اتوماتیک

پاورپوینت اصول کالیبراسیون ، کنترل کیفی و...

تحقیق در مورد سیستم انتقال قدرت 11 ص

تحقیق در مورد سیستم انتقال قدرت 11...

پاورپوینت اصول صحیح نسخه نویسی

پاورپوینت اصول صحیح...

تحقیق در مورد سیستم BSI

تحقیق در مورد سیستم BSI...

اصول و تنظیم و کنترل بودجه دولتی

اصول و تنظیم و کنترل بودجه...

تحقیق در مورد سیب 11 ص

تحقیق در مورد...

32 والپیپر هک، هکر و ... والپیپر های anonymous

32 والپیپر هک، هکر و...

پاورپوینت استقرار برنامه های کاربردی مبتنی بر مولفه در محیط های توزیع شده

پاورپوینت استقرار برنامه های...

تحقیق در مورد سیاست

تحقیق در مورد سیاست...

چگونگی ارتباطات در داخل سازمانها و مشاوره مدیریت با کارکنان

چگونگی ارتباطات در داخل سازمانها و مشاوره...

پاورپوینت اصول ، فنون و هنر مذاکره با گرایش مقررات قراردادی و معاهدات بین المللی

پاورپوینت اصول ، فنون و هنر...

تحقیق در مورد سیاست گسترش ناتو به شرق و تاثیر آن بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران

تحقیق در مورد سیاست...

تحقیق در مورد سیاحت در قیامت نفخ صور

تحقیق در مورد سیاحت در قیامت ...

پاورپوینت اشعه ماوراء بنفش

پاورپوینت اشعه ماوراء بنفش...

تحقیق در مورد تاریخچه شیشه

تحقیق در مورد تاریخچه شیشه...

دانلود گزارش کارآموزی، مهندسی شیمی_صنایع گاز، چاپ و تولید پلاستیک

دانلود گزارش کارآموزی، مهندسی شیمی_صنایع...

تحقیق در مورد سوره نحل با ترجمه

تحقیق در مورد سوره...

تحقیق در مورد سوره حشر آیه 5 تا 7

تحقیق در مورد سوره حشر...

پاورپوینت اصلاح الگوی مصرف در اموال عمومی بیت المال از منظر معارف اسلامی

پاورپوینت اصلاح الگوی مصرف...

تحقیق در مورد سوره المائده آیه 6 12ص

تحقیق در مورد سوره المائده...

نحوه ی راه اندازی یک تولیدی لباس

نحوه ی راه اندازی...

تحقیق درمورد پرلیت
تحقیق درمورد بیماری ام اس
مقاله . عوامل موثر در کیفیت بهداشتی شیر از مرحله تولید تا مصرف
مقاله . ایمنی در خانه
مقاله . عوامل موثر در کیفیت بهداشتی شیر از مرحله تولید تا مصرف
مقاله . زمین شناسی زاگرس
مقاله . برنامه ریزی تحصیلی
تحقیق درمورد. اکالیپتوس چیست ؟
تحقیق درمورد. اکوسیستم نیشابور
تحقیق درمورد پپسی کولا
تحقیق درمورد پرلیت
تحقیق درمورد پرلیت منبسط, پرلیت
تحقیق درمورد پرخاشگری
تحقیق درمورد پرتودهی مواد غذایی (اشعه دادن)

کلمات کلیدی :میzwnj نویسد laquo ۱۳۲۶ هـجری قـمری سال ۱۳۲۶ هـجری خان سردار اسعـد سردار اسعـد هـمکاری معـاضد السلطنه پـیرنیا درباره بزرگان بخیاری بود سردار اسعـد سردار اسعـد هـجری قـمری میzwnj نویسد نویسد laquo ۱۳۲۶ هـجری سال ۱۳۲۶ میzwnj سردار اسعـد بودند هـجری قـمری بخیاری نویسد
  • ۹۶/۰۷/۲۸
  • حسن حسنی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی